Photo of L'HELIANTHE
More photos
back home
Opinión
back home
Información

back home
Visita virtual
back home
Tripadvisor
back home
Prensa
Français English Español Italiano Deutsch Volver
back home
Álbumes de fotos
back home
ENTREE - 9.00€
  • Escalope de Foie Gras de Canard Poêlée, Chutney de Figues, Cappuccino de Potiron
    supplément : 2.50€
  • Soupe d’Orties Sauvages, Ile Flottante au Balsamique, Mouillette Epicée
  • Terrine de Faisan, Aigre Doux d’Oignons au Saumur Blanc, Vinaigrette de Châtaigne
  • Magret de Canard Farci au Foie Gras et Fruits Secs, Salade de Lentilles Vertes à l’Huile de Truffes
  • Petite Charlotte aux Poireaux et Mousse de Topinambour, Jus de Betterave et Céréales
back home
plat - 16.50€
  • Pot au Feu de Poissons d'Eau Douce aux Légumes Oubliés
  • Pavé de Sandre Rôti sur Peau, Choux vert et Andouille de Guéméné, jus de Viande et Poivre Fumé
  • Epaule d’Agneau Confite aux Epices à Tajine, Polenta Crémeuse à l’Ail Doux
  • Pavé de Cerf Mariné au Saumur Rouge, Compotée de Courge Butternut et Poêlée de Chanterelles
  • Magret de Canard Poêlé aux Epices Cajun, Tatin Pommes Fruit et Boudin Noir, Fumet de Porto
  • Assiette Végétarienne
    Steak de Champignons et Saucisse au Champignons épicés des Saveurs d’Alex + Légumes de la Carte
back home
FROMAGES - 5.00€
* à commander en début de repas
  • *Camembert Frit aux Graines de Sésame et Pavot Bleu
  • Fourme d'Ambert et Pain d’Épices, Compotée de Poires William
    (Suggestion d’Accompagnement : Coteau du Layon 6cl : 3.00€)
  • *Croustades de St Maure de Touraine, Mesclun de Salade à l'Huile de Noix
back home
dessert - 8.50€
* à commander en début de repas (Suggestion d’Accompagnement : Rosé Passerillé 6cl : 2.80€)
  • *Pain Perdu, Pommes Tapées de Turquant, Crème Glacée à la Vanille
  • *Poire Pochée au Layon, Dragées au Chocolat, Coulis de Fruits Rouges
  • Meringue Moelleuse, Mousse de Clémentine et Poivre Timut, Crème Glacée au Nougat de Montélimar
  • *Carpaccio d’Ananas, Crème Brûlée au Panais et Sirop d’Epices Douces
  • Dacquoise Praliné-Chocolat, Bananes Rôties, Crème de Noisette
back home
Menu Enfants - 10.00€
-12 ans
  • volaille+légumes, glace
back home
Menu Groupe 29€
Uniquement pour le déjeuner, tous les jours sauf les dimanches et jours fériés. Le prix comprend ENTREE+PLAT+DESSERT+VIN+CAFE.
back home
ENTREES
  • Petite Charlotte de Jambon Cru et Mousse de Céleri, Salade de lentilles Vertes, Jus à la Noisette
  • Terrine de Campagne Maison, Compotée d'Oignons Rouges, Mesclun de Salade
back home
PLATS
  • Pavé de Saumon Rôti sur Peau, Tagliatelles de Légumes et Sauce aux Agrumes
  • Ragoût de Joues de Porc Confites au Saumur Rouge, Écrasé de Pommes de Terres à l'Huile d'Olive
back home
DESSERTS
  • Riz au Lait à ma Façon, Compotée de Figues et Tuiles aux Amandes
  • Tarte Feuilletée aux Pommes et Pain d’Épices, Glace Vanille et Coulis de Fruits Rouges
back home
Menu Groupe 40€
Le prix comprend ENTREE+PLAT+DESSERT+VIN+CAFE.
back home
ENTREES
  • Rillettes de Filets de Truite Rose, Fenouil Confit, Vinaigrette de Betterave Rouge
  • Magret de Canard Farci au Foie Gras et Fruits Secs, Salade de Lentilles et Crème Balsamique
back home
PLATS
  • Magret de Canard et Épices Cajun, Tatin de Pommes et Foie Gras, Jus au Vinaigre de Framboise
  • Pavé de Selle d'Agneau Rôti à la Sarriette, Galette d’Épinard et Croustille à l'Emmental
  • Pavé de Sandre Rôti sur Peau, Mousseline de Céleri et Fèves, Jus Corsé au Lard et Balsamique
back home
DESSERTS
  • Baba au Chocolat et Nougatine, Brochette d’Ananas Caramélisé
  • Pain Perdu à La Pomme Tapée de Turquant, Crème Glacée à la Vanille
back home
Apéritifs
  • Cocktail Père Cristal
    9cl : 5.00€
  • Coupe de Crémant de Loire Rosé
    13cl : 6.50€
  • Coupe de Saumur Brut - « Cuvée tendance »
    13cl : 7.50€
  • Coupe de Brut Rosé, Méthode Traditionnelle
    13cl : 7.00€
  • AOC Coteau du Layon 2015 - « Cuvée Auguste »
    13cl : 7.50€
back home
VINS BLANCS ET ROSE AOC
  • AOC Saumur 2017 - « Les Aïeules » Domaine Lavigne
    13cl : 4.50€ - 75cl : 22.00€
  • AOC Vouvray 2013 - « Fût de Chêne » - Raimbault
    75cl : 27.00€
  • AOC Anjou Blanc - « Les Milles Rocs » - Charrier
    75cl : 44.00€
  • AOC Cabernet d'Anjou 2013 - « Les Louresses » - Delhumeau
    13cl : 3.50€
  • AOC Chinon Rosé 2017 - « Goutte Rose »
    13cl : 4.00€ - 75cl : 20.00€
back home
VINS ROUGES AOC
  • AOC Saumur Champigny 2014 - Hallouin - (Issu fontaine)
    13cl : 4.00€ - 75cl : 15.00€
  • AOC Saumur Champigny 2014 - « Le Princé » - Porché
    75cl : 22.00€
  • AOC Saumur 2017 (Bio) - « Bagatelle » - G. Renouard
    75cl : 23.00€
  • AOC Anjou Village Brissac 2015 (Bio) - « Rocca Nigra »
    13cl : 7.00€ - 75cl : 38.00€
  • AOC Chinon 2015 - « Clos Guillot » - Baudry
    75cl : 40.00€
back home
STARTERS - 9.00€
  • Pan Seared Duck “Foie Gras”, Fig Chutney, Pumpkin Cappuccino
    supplément 2.50€
  • Wild Nettle Soup, Balsamic with Cream Flotting Island, Spiced Toast Stick
  • Faisan Terrine, Sweet and Sour Onion Marmelade with Saumur Blanc, Chesnut Oil Vinaigrette
  • Duck breast Stuffed with Fois Gras and Dried Fruits, Green Lentils Salad with Truffe infused Oil
  • Jerusalem Artichoke Mousse and Breased Leeks “Charlotte”, Beet Sauce and Mixed Grain Salad
back home
MAIN COURSES - 16.50€
  • “Casserole” of Fresh Water Fishes, with Old Fashioned Vegetables
  • Sear Pikeperch Filet on Skin, Green Cabagge with Andouille de Guéméné, Veal and Smoked Pepper Reduction
  • Confit of Lamb Shoulder with Tajine Spices, Garlic Scenfed Creamy Polenta
  • Deer Steack Marinated in Saumur Rouge, Butternut Squash Fondue and Sautéed Chanterelles Mushrooms
  • Pan Seared Duck Breast with Cajun Spices, Apple and Black Pudding Tart, Port Wine Reduction
  • Vegetarian Plate
    Mushrooms Steak and Spicy Mushrooms Sausage with Seasonal Vegetables
back home
CHEESES - 5.00€
*please ask for it at the beginning of the meal
  • *Fried Camembert Crumbed with Sesame and Blue Poppy Seeds
  • Fourme of Ambert (blue Cheese) and Ginger Bread, Pears William Compote
    (Suggestion of Wine   « Coteaux Du Layon » 6cl : 3,00€)
  • *St Maure de Touraine (goat Cheese) in Filo Triangle, Mesclun Salad with Walnut Oil
back home
desserts - 8.50€
*please ask for it at the beginning of the meal
  • *French Toast and “Pomme Tapée de Turquant” (dried Apple), Vanilla Ice-Cream
  • *Pear Poached in Coteau du Layon (White Wine), Breaded and Fried Chocolate Balls, Mixed Berry Sauce
  • Fluffy Meringue, Clementine and Timut Pepper Mousse, Nougat Ice Cream
  • *Pineapple “Carpaccio”, Parsnip Crème Brulée with Spicy Syrup
  • Chocolate and Praline Dacquoise, Sauteed Bananas, Hazelnut Cream
back home
KIDS MENU - 10.00€
-12 years old
  • poultry+vegetables, ice cream
back home
Group MENU 28€
Only for lunch every day except Sunday and holidays, included local white and/or red wine + coffee
back home
STARTERS
  • Terrine Country House, Stewed Red Onions, Mixed Green Salad
  • Petite Charlotte of Raw Ham and Celery Mousse, Green Lentil Salad, Hazelnut Juice
back home
MAIN COURSES
  • Stewed Pork Cheeks Confit at Saumur Rouge, Mashed Potatoes with Olive Oil
  • Salmon Roast on Skin, Tagliatelle of Vegetables and Sauce with Citrus
back home
DESSERTS
  • Flaky Pie with Apples and Gingerbread, Vanilla Ice Cream,Red Fruit Coulis
  • Rice with Milk in My Way, Compote of Figs and Tiles with Almonds
back home
Group MENU 39.50€
included local white and/or red wine + coffee
back home
STARTERS
  • Stuffed Duck Fillet With Foie Gras And Dried Fruits, Lentils Salad And Balsamic Cream
  • Pink Trout Fillet "rillettes", Candied Fennel, Red Beetroot Dressing
back home
MAIN COURSES
  • "On Skin" Roasted Pikeperch, Celery Mousseline with Broad Beans, Strong Juice with Bacon and Balsamic
  • Duck Fillet with Cajun Spices, Upside-Down Apple and Foie Gras Tart, Raspberry Vinegar Juice
  • Roasted Lamd Saddle "Pavé" with Sarriette, Spinash Pancake and Emmental Cheese Crips
back home
DESSERTS
  • French Toast and “Pomme Tapée De Turquant” (dried apple), Vanilla Ice Cream
  • Chocolate and Nougatine Baba, Caramelized Pineapple Skewer
back home
VORSPEISEN - 9.00€
  • Gebratene Ente „Foie Gras“, Feigenchutney, Kürbis-Cappuccino
    Zuschlag: 2.50€
  • Wildnesselsuppe, Balsamico mit Sahne Floating Island, Spiced Toast Stick
  • Faisan Terrine, Süße und Saure Zwiebelmarmelade mit Saumur Blanc, Chesnut Oil Vinaigrette
  • Entenbrust gefüllt mit Foie Gras und getrockneten Früchten, grüner Linsen-salat mit Trüffelöl
  • Topinambur-Mousse und geschmorter Lauch „Charlotte“, Rübensauce und gemischter Getreidesalat
back home
HAUPTSPEISE - 16.50€
  • Eintopf von Fischen aus Süßwasser mit seinem vergessenen Gemüse
  • Gebratenes Zanderfilet auf Haut, Grünkohl mit Andouille de Guéméné, Kalb-fleisch und geräucherte Pfeffer Reduktion
  • Confit of Lamb Shoulder mit Tajine-Gewürzen, Cremige Polenta mit Knob-lauchduft
  • Reh Steak mariniert mit Saumur Rouge, Butternut Squash Fondue und Sau-tierten Pfifferlingen
  • Gebratene Entenbrust mit Cajun-Gewürzen, Apfel-Blutwurst-Tarte, Portwein-Reduktion
  • Vegetarischer Teller
    Pilzsteak und Wurst mit Gewürzten Pilzen und Gemüse auf dem Menü
back home
KÄSE - 5.00€
*am Anfang des Essens zu bestellen
  • *Mit Sesamkernen und Blauem Mohn gebratener Camembert
  • Fourme d'Ambert (Edelschimmelkäse) und Lebkuchen, Birnen-William-Kompott
    Weinvorschlag zu begleiten : Coteau du Layon 6cl : 3.00€
  • St. Maure de Touraine (Ziegenkäse) im Filo-Dreieck, Mesclun-Salat mit Walnussöl
back home
NACHTISCH - 8.50€
*am anfang des essens zu bestellen
Weinvorschlag zu begleiten : Rosé Passerillé 6cl : 2.80€
  • *Zimtschnitte, Pommes Tapées aus Turquant (Apfelspezialität) mit einem Vanille Eis
  • *Birne pochierte In Coteau du Layon (Weißwein), Panierte und Gebratene Schokoladenbällchen, gemischte Beerensauce
  • Fluffy Meringue, Clementine und Timut Pepper Mousse, Nougat-Eis
  • *Ananas "Carpaccio", Pastinakencreme Brulée mit würzigem Sirup
  • Schokoladen-Pralinen-Dacquoise, sautierte Bananen, Haselnusscreme
back home
KINDER SPEISEKARTE - 10.00€
-12 Jahre
  • Geflügel + Gemüse, Eis
back home
Gruppen Menü 28€
Nur für jeden Tag Mittagessen außer an Sonn- und Feiertagen (einschließlich Saumur AOC Weißwein und/oder Saumur Champigny und Kaffee)
back home
VORSPEISEN
  • Terrine von Land Haus, Kompott Rote Zwiebeln, Mesclun Salat
  • Petite Charlotte von rohem Schinken und Sellerie Mousse, grüner Linsensalat, Haselnuss-Saft
back home
HAUPTSPEISEN
  • Ragout Kandierter Backen Schwein in Saumur Rotem, das von Kartoffeln mit Öl Olive Zermalmt Wurde
  • Lachs gebraten auf der Haut, Tagliatelle von Gemüse und Sauce mit Zitrusfrüchten
back home
NACHTISCH
  • Apfel- und Lebkuchen Blätterteigstorte dazu Vanille Eis dazu rote Beeren Soße
  • Milchreis in meiner Weise, Kompott von Feigen und Fliesen mit Mandeln
back home
Gruppen Menü 39.50€
einschließlich Saumur AOC Weißwein und/oder Saumur Champigny und Kaffee
back home
VORSPEISEN
  • Entenbrust mit gefülltem Entenleber und Backobst, dazu Linsensalat mit Balsamigessig
  • Fein gehackter Rosaforellefilet, dazu Eingemachter Fenchel und Salatsoße von Roter Bete
back home
HAUPTSPEISEN
  • Zandersteak auf der Haut gebraten, Sellerie und Saubohne Püree, gewürzter Saft aus dem geräucherten Speck und Balsamigessig
  • Entenbrust mit Cajun-Gewürz gebraten, Apfelkuchen und Entenleber, sein Saft mit Himbeeressig
  • Lammrückensteak in Bohnenkraut gebraten dazu Spinattörtchen und knackiges aus Emmentalkäse
back home
NACHTISCH
  • Zimtschnitte, Pommes Tapées aus Turquant (Apfelspezialität) mit einem Vanille Eis
  • Savarin mit einer Schokolade und Krokant Mousse dazu karamellisiertes Ananasspieß